Bank

Felszámolás alá került az adósom, mit tehetek?

2012.08.27., 12:48
Az idei évben minden eddiginél több felszámolási eljárás indult a fizetésképtelen cégekkel szemben. Ezek a cégek legtöbbször köztartozásaik, illetve a beszállítók felé fennálló tartozások miatt kerülnek felszámolás alá, ez azonban sok esetben azzal jár, hogy magánszemélyek felé fennálló tartozásokat sem tudják kifizetni. Mit tehetünk magánszemélyként, ha a nekünk tartozó vállalkozás felszámolás alá kerül?

Térdre, imára - itt a behajtó!

2012.07.19., 15:08
Aki pénztartozása törlesztésével késedelembe esik, szembesülhet azzal, hogy külön behajtó cég keresi meg és válogatott fenyegetésekkel igyekszik rávenni őt a törlesztésre. Mi a mítosz és mi a valóság? Komolyan kell venni a behajtókat?

Új tanév, új diákhitel

2012.03.02., 11:49
A hallgatói hitelrendszer célja, hogy minden fiatal számára esélyt teremtsen a felsőoktatásban való részvételre, függetlenül az egyén, illetve családja anyagi teherviselő képességétől. Az eddigi szabályozás a következő tanévtől módosul, melyre érdemes időben felkészülni.

Alternatív vitarendezés a bankokkal

2012.02.01., 15:15
Egyre sokasodnak a bankok és a hitelfelvevő magánszemélyek közötti jogviták. A polgárok sokszor kiszolgáltatottnak érzik magukat a hatalmas cégekkel szemben és nem tudják, kihez fordulhatnak. Ügyvédek igénybevétele, peres eljárás indítása pedig igen drága. Az alábbiakban abban nyújtunk segítségét, hogy mégis, milyen szervhez fordulhatnak a tanácstalan hitelesek.

Végtörlesztés: mégsem díjmentes a jelzálogjog törlése?

2012.02.01., 15:13
A szeptember végén elfogadott jogszabály lehetővé teszi, hogy az adósok ingatlanfedezetű vagy állami készfizető kezesség fedezetével kötött deviza alapú hitelüket rögzített árfolyamon végtörleszthessék. Aki igénybe vette a lehetőséget, meglepődve tapasztalhatta, hogy bár a rögzített árfolyamú végtörlesztés esetén a pénzintézet jelzálogjogának törlése a hatályos díjtörvény alapján díjmentes, azaz nem kell díjat fizetni, mégis elutasította a földhivatal a jelzálogjog törlésére irányuló kérelmét annak megfizetése hiányában. Mi lehet ennek az alapja? Mit tartalmaz valójában a jogszabály? Van-e megoldás, és ha van, mi az?

Újramázolt (kamat)plafon

2012.01.10., 09:02
Sajnos hazánkat is erőteljesen megviseli a nemzetközi pénzügyi válság, melynek következményeit elsősorban a hitellel rendelkezők érzik meg. A PSZÁF szerint 2011. június végén több, mint egymillió-kétszázezer lakossági jelzálog-fedezetű szerződés volt. Ezek negyedénél már van valamilyen késedelmi probléma, több mint egytizedüknél pedig 90 napon túli az elmaradás. A parlament szerint a kamatplafon jelenti a kiutat.

Az áruhitel és ami mögötte van…

2012.01.10., 08:52
Az áruhitel igen népszerű, mivel már az üzletekben, boltokban is meg lehet igényelni. A bankok hitelbírálata nagyon rövid ideig tart és pár egyszerű feltétel fennállása esetén – akár alacsony jövedelem mellett is – engedélyezik a hitelfelvételt. A hitelintézetek az év utolsó két hónapjában értékesítik az áruhitelek 30%-át, tehát karácsonykor különösen közkedvelt ez a hitelfajta. Van azonban pár fontos dolog azonban, amit érdemes fontolóra vennünk.
1  2 »

Olvasóinkkal történt

  • „Baleset” az autómosóban

    Olvasónk leadta kocsiját egy autómosóba mosatásra úgy, hogy slusszkulcsot átadta a személyzetnek, aki később félre állt az autóval.

  • Kinek a hibája?

    Olvasónk éppen a 81-es főúton közlekedett gépjárművével, amikor az előtte haladó kamion ráhajtott az úton egy gipszkarton-szerű tárgyra, melyet az áthaladást követően Olvasónk gépjárművének elejére felvert jó néhány kaviccsal együtt.

  • Jogellenes felmondás

    Olvasónk kamionos munkavállaló, akit el akart lehetetleníteni munkaadója, elvonva teljesítménybérét, majd jogellenesen megszüntetve munkaviszonyát.

Legolvasottabb cikk

Facebook