Család

Tartozást is örökölhetünk, nem csak vagyonokat!

2014.10.18., 13:43
Az örökösök sokszor csak az elhunyt hozzátartozó halála után szembesülnek azzal, hogy mennyi tartozást halmozott fel; hogy kölcsönöket vett fel, esetleg több számlát hagyott rendezetlenül. Az örökös természetesen nem csak a hátra maradt vagyont örökli, hanem a tartozásokért is felel, mely felelősség azonban nem korlátlan.

Újabb haladék a gázkészülékek felülvizsgálatára

2014.10.15., 09:20
Az egy-két éve hatályba lépett rendelet értelmében minden lakástulajdonosnak feladata és egyben kötelezettsége, hogy az ingatlanban lévő gázkészüléket (például cirkó, konvektor, tűzhely, stb.) és a gázvezetéket időszakonként műszaki és biztonsági szempontból ellenőriztesse. Mikorra kell ezen készülékeinket felülvizsgáltatni, illetve milyen időközönként kell azt megismételni?

A házassági szerződés

2014.07.26., 07:10
A házasság egy életre szóló szerződés, tartja az emberek egy része, de házassági szerződés alatt mégis egészen mást értünk. Ha szabatosan akarunk fogalmazni, akkor nem is házassági szerződésről, hanem házassági vagyonjogi szerződésről kell beszélnünk. Ez rá is világít a szerződés lényegére, a felek vagyoni viszonyaikat rendezhetik a házasság időtartamára, ennek keretében meghatározhatják azt a vagyonjogi rendszert, amelyet alkalmazni kívánnak, illetve az egyes rendszereket keverhetik is a különböző vagyontárgyak tekintetében.

Segítség a kisgyermekeseknek

2014.02.17., 12:18
A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól, valamint a családok támogatásáról szóló törvények 2014-ben életbe lépő változtatásaival könnyebb helyzetbe kerülnek a kisgyermeket nevelő családok.

Gyermekkorú bűnelkövetők

2013.09.06., 16:32
Az utóbbi hetekben nagy port vert fel, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy idős hölgy súlyos bűncselekmény áldozata lett, és a cselekmény egyik elkövetője egy 13 éves gyermek volt, 19 éves korú társa mellett. A gyermekkorú elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés és rablás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Második esély

2013.08.06., 10:01
A ponthatárokat már kihirdették, így számtalan diák örülhetett annak, hogy szeptembertől kiváló magyar egyetemen, főiskolán folytathatja tanulmányát, azonban sajnos olyanok is vannak, akiknek az alapeljárásban nem sikerült felvételt nyerni felsőoktatási intézménybe. Nekik ebben az esetben sem kell elkeseredniük, hiszen a pótfelvételi eljárásban még sikerrel járhatnak, amelyre 2013. augusztus 12-ig még pályázhatnak.

Gyermektartás – mikor és mennyi járhat?

2013.07.11., 14:25
A D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. jogtanácsosa, Dr. Bezzegh Edina segítségével megpróbálunk minden olyan kérdésre választ adni, ami a gyermektartás témaköre kapcsán felmerülhet.

Mindent a házassági szerződésről

2013.03.08., 14:33
Ki gondol a házassági előkészületek közepette, vagy a „minden szép és jó” szakaszában a válásra? Aki előrelátó: mert ugye ilyen pont velem nem fordulhat elő. Ám, ha mégis, legyen az egész tiszta ügy. Hosszú éveken át folyó perek előzhetőek meg, ha a felek rögzítik a házasság előtt fennálló és a házasság alatti, elsősorban vagyoni viszonyaikat. Erre találták ki házassági szerződést.

A végrendelet

2013.01.22., 14:25
A végrendelkezés évekkel, évtizedekkel ezelőtt inkább az amerikai filmekből volt ismert a magyar emberek körében, mivel itthon a legtöbb ember a törvényre hagyta annak meghatározását, hogy halála esetén ki örökölje vagyonát. Manapság azonban már egyre többen készítenek végrendeletet, és maguk döntenek hagyatékuk felosztásáról.
« 1  2

Olvasóinkkal történt

  • Pszichológiai eset...

    Olvasónk osztrák pszichoterapeutai végzettséget szerzett, melyet Magyarországon szeretett volna honosítani, hogy itthon is gyakorolhassa munkáját.

  • Kényelmetlen helyzet

    Olvasónk vásárolt egy márkás matracot, melyre az eladó 15 év jótállást vállalt.

  • Objektív!?

    Olvasónkat 30 000,- Ft közigazgatási bírság megfizetésére kötelezte a rendőrség, mivel járdán parkolt.

Legolvasottabb cikk

Facebook