Egészségügy

A betegnek joga van tudni...

2014.10.06., 17:09
Egészségügyi törvényünk mellett más jogszabályok is rögzítik a betegek jogait, ám kérdéses, hogy mindez a gyakorlatban maradéktalanul megvalósul-e. Noha az ellátásra szorulók jogait már lassan két évtizede védi a törvény, az általános vélemény a magyar egészségügyi rendszerről és színvonalról még napjainkban is lesújtó. A betegjogi képviselőkhöz évente több ezer panasz érkezik, többnyire a nem megfelelő bánásmódot és a tájékoztatás elmaradását vagy hiányos voltát sérelmezik a páciensek.

A legfontosabb tudnivalók az ápolási díjról

2014.09.15., 15:54
Az ápolási díj a szociális ellátások egyik pénzügyi támogatási formája, melyet az állandó és tartós gondozásra szoruló személy otthoni ápolását ellátó nagykorú hozzátartozó igényelhet a járási hivatalnál. Az ápolási díj lehet normál, kiemelt, emelt összegű és méltányosságból megállapított is. Bemutatjuk az egyes formák legfontosabb ismérveit, igényelhetőségét.

Döntéshozatal – segítséggel I.

2014.07.23., 10:06
Mi történik akkor, ha egy olyan helyzetben kell helyt állunk, akár életre szóló döntést hoznunk, melyben egyszerűen képtelenek vagyunk – akár önhibánkból, akár azon kívül – a körülmények mérlegelésére, a helyes következtetések levonására?

Ki jogosult közgyógyellátásra?

2013.10.31., 12:48
A közgyógyellátás a szociálisan rászorult személyek részére biztosított hozzájárulás, melyet meghatározott feltételek teljesülése esetén az egészségi állapota megőrzéséhez és helyreállításához kapcsolódó kiadásai érdekében kaphat az adott személy.

Külföldön is biztonságban

2012.02.01., 15:33
Azért, hogy a nyaralás igazán felhőtlen lehessen, érdemes a külföldön töltött időtartamra is egészségbiztosítást kötnünk. Dr. Tóth Hajnalka, a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. jogtanácsosa segít nekünk kiigazodni a különböző biztosítási fajták rengetegében és felhívja a figyelmünket azon tényezőkre is, amikre érdemes odafigyelnünk, mielőtt átadnánk magunkat a jól megérdemelt pihenésnek.

Megéri-e betegnek lenni, mi a helyzet most a táppénzzel?

2011.11.18., 14:23
Betegség, keresőképtelenség időtartama alatt az ember sajnos nem tudja ellátni a munkáját, mely esetben betegszabadságra, majd táppénzre lesz jogosult a jogszabályban előírt feltételek megléte esetén.
« »

Olvasóinkkal történt

Legolvasottabb cikk

Facebook