Fogyasztóvédelem

Fürdőbalesetek, amikor a strand fizet

2014.08.19., 18:12
Magyarország igazi fürdő-nagyhatalom. Számtalan színvonalas strand-, tófürdő és csúszdapark várja a kikapcsolódni vágyókat. Ezen létesítmények használata ugyanakkor sajnos nem veszélytelen, különösen, ami a csúszdákat illeti.

Döntéshozatal – segítséggel II.

2014.07.23., 10:08
A cselekvőképességet érintetlenül hagyó, ugyanakkor az érintett önrendelkezésének, jogainak védelmét szolgáló jogintézmény, a támogatott döntéshozatal nagyban megkönnyítheti azok életét, akik belátási képessége csökkent ugyan, de gondnokság alá helyezésük nem indokolt, azonban támogatóra tartanak igényt, és ennek nyilvántartásba vétele érdekében felkeresik a gyámhatóságot.

Közüzemi fogyasztóvédelem: érdemes lesz vita esetén kifogással élni

2014.07.20., 09:55
Legtöbbünknek volt már valamilyen kisebb-nagyobb elszámolási vitája gázszolgáltatóval, áramszolgáltatóval, a víz- és csatornaművekkel. Ilyen esetben a legtöbben nehézkes, pontatlan és főként lassan reagáló ügyfélszolgálattal találják szemben magukat, olykor egyenesen kafkai útvesztőben.

A termékbemutatók buktatói: az idősebb korosztály van inkább veszélyben

2014.03.11., 15:33
Egyre több olyan rendezvényt szerveznek különböző cégek, ahol ingyenes orvosi vizsgálattal, különböző nyereményekkel és garantált ajándékokkal csábítják részvételre a fogyasztókat majd eladásra kínálják fel saját termékeiket is. A hatályos jogszabályok ezt a kereskedelmi technikát üzleten kívül kötött szerződésnek nevezik és számos a fogyasztókat védő rendelkezést tartalmaznak.

Az üdülési jogtól nehéz megszabadulni

2014.03.03., 15:29
Az üdülési jog vagy time share egyfajta használati jog, amivel minden év egy bizonyos szakaszában lehet használni egy adott ingatlant. Egyre gyakoribbak a visszaélések, melyeket a Budapesti Békéltető Testület is górcső alá vett, hogy megelőzze ezeket.

Változó békéltetés, hatékonyabb eljárás

2014.02.25., 15:15
A fogyasztóvédelmi törvény módosítása folytán hatékonyabbá válhat a békéltető testületek előtti eljárás. A békéltető testületek létrejöttének célja az volt, hogy tehermentesítsék a bíróságokat, és a fogyasztói jellegű jogvitákat lehetőleg peren kívül, megegyezéssel rendezzék a felek.

Hol a dohány?

2013.07.23., 12:56
Hatályba lépett július elsejével a trafiktörvénynek is nevezett jogszabály. Az elmúlt időszakban sokan már személyes tapasztalatokat szerezhettek ezek működéséről. Vajon milyen szabályokat is kell betartaniuk azoknak, akik Nemzeti Dohányboltot üzemeltetnek, dohányárut árusítanak?

Jótállás vs. szavatosság

2012.08.13., 16:35
Egy adott termék megvásárlása során első utunk az ügyfélszolgálathoz vezet, annak érdekében, hogy jótállási jegyet kapjunk hozzá. A közvélekedés szerint a jótállásban ki is merül azon lehetőségek köre, amelyekhez a termék meghibásodása esetén folyamodhatunk. A jog azonban több szinten is lehetőséget biztosít a fogyasztók védelmének érdekében.

Hibás járművet vett? Akar négy évig pereskedni?

2012.06.09., 16:08
A nyár hagyományos szezonja a használt gépjármű piacnak. Sokan ilyenkor vállnak meg a leváltott autótól és ekkor értékesítik régi motorkerékpárjaikat is. Sajnos egy használt jármű előéletét senki nem ismerheti, előfordulhat, hogy súlyos hibával rendelkezik.
« 1  2

Olvasóinkkal történt

  • Durrdefekt

    Olvasónk az M1-es autópályán közlekedési balesetet szenvedett, úgy, hogy gépjárműve durrdefektet kapott, melynek következtében az kormányozhatatlanná vált és megpördült, majd az útszéli korlátnak csapódott.

  • Ne hajtson fejet!

    Olvasónknak munkajogi jogvitája volt.

  • Villámcsapásként érte...

    Olvasónk otthonában villámcsapás következtében több háztartási gép és számítógép is megsérült, vagy teljesen tönkrement.

Legolvasottabb cikk

Facebook