Fogyasztóvédelem

Fogyasztóvédelmi kisokos, avagy hogyan kell eljárnia az eladónak hibás termék esetén

2012.02.01., 14:54
A Karácsony közeledtével megugrik a termékvásárlások száma, sajnos ezért a hibás termék miatti reklamációk is szaporodnak. Az eladók gyakran visszaélnek a helyzetükkel, és téves tájékoztatással „rázzák le” a problémássá vált ügyfeleket, ezért érdemes jól ismerni a saját lehetőségünket és az eladó magatartási kötelezettségét is hibás termék esetében. Az alábbiakban a tipikus fals információkat tesszük közzé.

Szilveszter, tűzijáték, petárda

2012.01.10., 09:09
Szilveszter közeledtével érdemes néhány szót ejteni a különösen ezen időszakban népszerű tűzijátékok, petárdák, füst golyók és egyéb pirotechnikai eszközök használatának szabályairól. Jelentősen megváltoztak ugyanis a polgári célú pirotechnikai eszközökre vonatkozó előírások. A módosítás célja az uniós szabályozáshoz történő közelítés.

Az Internetes vásárlás „titkai”

2012.01.10., 08:59
Közeledik a karácsony, ezzel egyidejűleg pedig a karácsonyi vásárlási láz is, így aki csak teheti, megrohamozza a boltokat a legmegfelelőbb karácsonyi ajándék megtalálása érdekében. Sokan az Interneten történő vásárlással szeretnék elkerülni a karácsonyi „rohamot” és a tömeget, amely valóban kényelmes módja a vásárlásnak, ám nem árt, ha odafigyelünk pár dologra, mielőtt kattintunk.
1  2 »

Olvasóinkkal történt

  • A kamionos angliai kalandja

    Olvasónk nemzetközi gépjárművezető, aki az Egyesült Királyság terültére is teljesít fuvarokat.

  • Objektív!?

    Olvasónkat 30 000,- Ft közigazgatási bírság megfizetésére kötelezte a rendőrség, mivel járdán parkolt.

  • Jogosulatlanul a sztrádán?

    Kamionsofőr Olvasónkat megbüntették Ausztriában, mivel a hatóság szerint nem volt pénz a Go-boxon, tehát díjfizetés nélkül vette igénybe az autópályát.

Legolvasottabb cikk

Facebook