Házunk Táján

Ingatlanvásárlás pénzügyi lízing keretében

2014.10.08., 15:02
Aki ingatlanvásárláson töri a fejét és ehhez nincs meg a kellő saját forrása, előbb-utóbb találkozhat a lehetséges finanszírozási formák között a pénzügyi lízing valamilyen formájával. Abban az esetben, ha belterületi családi házas telket kívánunk megvásárolni, érdemes a vétel előtt átgondolni a választott finanszírozási forma adózási előnyeit és hátrányait. Merthogy utóbbival is számolni kell, noha a legtöbb hitelközvetítő oldala csak az előnyöket emeli ki.

A házi kedvencek károkozásai

2014.09.22., 16:03
Bizonyára többen is hallottak már olyan esetről, amikor kedvesnek tűnő háziállat okozott kárt. Hogy milyen lépéseket tehet a károsult, egyáltalán ki köteles a házi kedvenc által okozott kárt megtéríteni? Ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ, az Új Polgári Törvény rendelkezéseinek megfelelően.

Avarégetés

2014.09.12., 11:59
Beköszöntött az ősz, lassan kezdődik az avarégetési szezon. Az égetésnek azonban nem szabad minden előzetes tájékozódás nélkül nekikezdeni, mivel annak szabályait helyi rendeletek szabályozzák.

Mezőgazdasági idénymunka szabályosan

2014.08.30., 12:30
Az ősz sok munkát tartogat a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozások számára. Mivel a munka idény jellegű, a munkások is csak idény jelleggel tevékenykednek a földeken, és végzik a szürettel, vagy almaszedéssel kapcsolatos teendőket.

Indulnak a devizaperek – de mit is jelent ez pontosan? (II. rész)

2014.08.28., 16:09
Azok a pénzügyi intézmények, melyek a közöttük és a fogyasztók között létrejött kölcsön-, hitel-, vagy lízingszerződésekben a kamatemelés, a költségemelés, illetve a díjemelés vonatkozásában lehetővé tették a szerződések egyoldalú módosítását, ám azok nem felelnek meg a közelmúltban hatályba lépett törvény által meghatározott alapvető elveknek, most peres eljárás során bizonyíthatják, hogy az általuk alkalmazott kikötések tisztességesek és jogszerűek volt.

Ki mit talál, övé?

2014.07.17., 13:25
Kisebb nagyobb értékkel bíró tárgyakat, bankjegyet szinte mindenki talált már életében. Ennél bizonyosan kevesebben tudják, hogy pontosan mi a teendőjük ilyenkor, illetve mikor tekinthetik sajátjuknak a talált tárgyat. Nézzük hát, hogyan rendelkeznek a szabályok.

Csapás a „három csapás”-ra

2014.07.10., 13:23
Az ismertté vált bűncselekmények száma hazánkban a rendszerváltást követően hosszú ideig töretlenül nőtt, majd néhány évnyi csökkenést követően ismét megfordult a trend. A személy elleni bűncselekmények száma 25 év alatt közel megduplázódott. Ez volt az egyik, ha nem a legnyomósabb oka annak, hogy az anyagi büntetőkódexet és az eljárásjogi törvényt is drasztikusan átalakították, bevezetve egyebek mellett a köznyelvben „három csapás”-ként ismeretes szabályt.

Reklám hátán reklám...

2013.10.28., 12:57
Mindannyiunk életét megkeseríti időnként, hogy akár valóságos, akár virtuális postaládánkba kéretlenül és számolatlanul érkeznek reklámlevelek, szóróanyagok. Jobb esetben csak ezek kiválogatása és kiszórása okoz időveszteséget, rosszabb esetben fontos küldeményeink is elveszhetnek a haszontalanok között.

Készítsük a pénztárcát: közeleg a fűtési szezon!

2013.08.29., 16:12
Lassan vége a nyárnak, így hamarosan következik a fűtési szezon, amitől mindenki fél, hiszen a fűtésszámla egy családi háztartás költségeit jelentősen megnöveli. Hosszú évek óta folyamatosan szerelik fel a költségmegosztókat, hogy egyedileg mérhető legyen az egyes társasházi lakásokban elhasznált fűtésmennyiség.
« 1  2  3

Olvasóinkkal történt

  • Villámcsapásként érte...

    Olvasónk otthonában villámcsapás következtében több háztartási gép és számítógép is megsérült, vagy teljesen tönkrement.

  • „Baleset” az autómosóban

    Olvasónk leadta kocsiját egy autómosóba mosatásra úgy, hogy slusszkulcsot átadta a személyzetnek, aki később félre állt az autóval.

  • Mutasd a rendszámod...

    Olvasónkat megbüntették tilosban parkolásért.

Legolvasottabb cikk

Facebook