Házunk Táján

Csőtörés van: ki téríti meg a károm?

2013.04.17., 11:54
Gyakran előforduló jelenség a csőtörés, ami amellett, hogy órákra, napokra megszünteti a vízellátást még komoly károkat is okozhat. Érdemes ezért pontosítani mikor kinek a felelőssége a csőtöréssel okozott károk megtérítése.

Hull a hó, hull a jég

2013.02.02., 15:38
Szezon van, hó és jégszezon. Míg a gyermekeknek a hó örömet és játékot, hóembert és hógolyót jelent, nekünk felnőtteknek sokszor sajnos kellemetlenségeket, dugót, baleseteket, csúszós utakat. Sőt, néha akkor is veszélyezteti autónkat, ha nem is ülünk benne.

Változások a számhordozásban

2012.10.12., 22:27
A mobilszolgáltatások piacán napról napra új ajánlatokkal szembesülnek a fogyasztók, így igen gyakran előfordul, hogy az egyik szolgáltatótól a másik szolgáltatóhoz igazol át valaki. Az évek óta használt telefonszámát azonban nem szívesen hagyja ott a fogyasztó, amennyiben azt már minden ismerőse, vagy éppen üzleti partnerei ismerik.

Házalók a ház körül

2012.08.16., 09:51
Az üzleten kívüli kereskedés – vagy köznapi nevén házaló kereskedés – jelenleg is népszerű formája egy termék (vagy szolgáltatás) értékesítésének. A vásárlónak ez kényelmes, hiszen az áru házhoz megy. Az ily módon megkötött adásvételi szerződések azonban sok ponton eltérnek a klasszikus, áruházi vásárlástól. Nézzük, mik lehetnek egy ilyen szerződés buktatói!

Állattartás korlátok között

2012.08.07., 12:09
A kedvtelésből tartott állatok tartásáról szóló kormányrendelet egyik legfontosabb előírása a kutyák transzponderrel történő ellátása, azonban ezen kívül a jogszabály az állatok tartására vonatkozóan további szigorú szabályokat ír elő. A legfontosabb az állatok tartási helyére, tartási körülményeire vonatkozó szabályozás.

Transzpondert minden kutyának!

2012.08.02., 12:20
A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.26.) Kormányrendelet módosított rendelkezései alapján 2013 januárjától a 4 hónaposnál idősebb kutyát csak transzponderrel (egyedi azonosítóval) ellátva lehet tartani. A jogszabály rengeteg további új előírást tartalmaz az állattartók részére, amely leginkább a kutyatartókat érinti.

„Elkallódó” hivatalos iratok

2012.07.24., 16:05
Előfordult már Önnel, hogy már csak a végrehajtótól értesült arról, hogy Önnel szemben fizetési meghagyás volt folyamatban? Ha igen, vajon tudja-e, hogy ez hogyan történhetett? A feltett kérdésekre a választ, a hivatalos iratok kézbesítésének szabályai adják meg.

Ki lakhat a lakásban?

2012.03.02., 11:55
A haszonélvezeti jog igen elterjedt, viszont a tényleges tartalma kevéssé ismert. Létrejöhet szerződés- kötéssel, vagy jogszabály ér- telmében. Tipikus esete az öröklés illetve amikor a szülők a gyermek részére vásárolt ingatlanra haszonélvezeti jogot jegyeztetnek be. Mivel a haszonélvezeti jog igen erős jogosítvány, elég gyakran vezet vitákhoz, félreértésekhez.

A felelősség kizárt?

2012.02.03., 14:51
A tél közeledtével alig várjuk a vastag hótakarót, hogy kimehessünk a szabadba síelni, szánkózni, hógolyózni, vagy hóembert építeni. A nagy öröm közepette azonban némi bosszúságot is okozhat számunkra a főleg háztetőkön felgyülemlett hómennyiség.

A jövő házai?

2012.02.03., 14:49
A rendelkezésre álló statisztikai adatok alapján, az ország teljes energiafogyasztásának 40 %-át teszi ki az épületek üzemeltetésére fordított energia. A háztartások többségében gázt használnak a fűtéshez, a főzéshez, és villanybojlerral állítják elő a meleg vizet. Hazánk a kőolaj és a földgáz 80 %-át importálja. Mindez kiváltható lenne azonban megújuló energiaforrásokkal, amelyek helyben állnak rendelkezésre. Az alternatív energiák közé tartozik a nap, a szél, a termálvíz és a talajhő.
1  2  3

Olvasóinkkal történt

  • „Baleset” az autómosóban

    Olvasónk leadta kocsiját egy autómosóba mosatásra úgy, hogy slusszkulcsot átadta a személyzetnek, aki később félre állt az autóval.

  • Féktelenül...

    Olvasónk családjával egy híres zalai wellness hotelben szállt meg a nyáron.

  • Mutasd a rendszámod...

    Olvasónkat megbüntették tilosban parkolásért.

Legolvasottabb cikk

Facebook