Kell-e internet előfizetési díjat fizetni a garanciális javítás alatt?

2015.01.29., 15:53
Hazánkban többnyire elég nehézkes a garanciális ügyintézés, sokan heteket, hónapokat várnak a készülék javítására, cseréjére. Meglepő, de sokan feledkeznek meg arról, hogy nemcsak a készülékért kell(ett) fizetni, hanem ahhoz szolgáltatási díj is kapcsolódik. Érdemes számba venni, mikor nem számlázhat a javítás időtartamára díjat a szolgáltató.

Sportsérülés más hibájából: követelhetünk-e kártérítést?

2014.11.21., 10:20
Napjainkban az egészséges életmód ismét hatalmas népszerűségnek örvend, amely trendnek a megfelelő mozgásforma, illetve mozgásmennyiség megválasztása elengedhetetlen feltétele. Nem titok azonban, hogy a sport sok esetben magában hordozza a sérülés veszélyét is. De mit tehetünk akkor, ha a sérülés nem puszta véletlen, vagy figyelmetlenség, hanem valaki más magatartásának közvetlen következménye?

Gépjárműkár: „elavult” szabályok

2014.11.18., 14:04
A tél fokozatos beálltával sajnos egyre több a közúti gépjármű baleset. Az időjárás és az utak állapotán kívül további megpróbáltatás vár a gépjármű tulajdonosra a biztosítási kárügyintézés útvesztőjében. Az „avultatás” intézményét – amikor is a kicserélt alkatrésznek csak bizonyos hányadát téríti meg a biztosító – az autósok többsége kevéssé ismeri, a biztosítók pedig gyakran aránytalanul alkalmazzák. Érdemes áttekinteni, mit tehet a károsult annak érdekében, hogy kevésbé sújtsa anyagilag az avultatás alkalmazása.

Kérlek, ne üss meg, ne bánts többet!

2014.10.24., 10:13
A családon belüli erőszak gyűjtőfogalom. Az elkövetője többnyire a férfi, elszenvedője a nő, a feleség, a gyermek és az idős, vagyis többnyire a kiszolgáltatott személy tűri a fizikai és pszichikai terrort. A jog egyre több eszközzel tiltja és bünteti ugyan az otthoni bántalmazást, azonban az esetek nagy része még mindig rejtve marad, akár évtizedekig folytatható következmények nélkül.

Tartozást is örökölhetünk, nem csak vagyonokat!

2014.10.18., 13:43
Az örökösök sokszor csak az elhunyt hozzátartozó halála után szembesülnek azzal, hogy mennyi tartozást halmozott fel; hogy kölcsönöket vett fel, esetleg több számlát hagyott rendezetlenül. Az örökös természetesen nem csak a hátra maradt vagyont örökli, hanem a tartozásokért is felel, mely felelősség azonban nem korlátlan.

Újabb haladék a gázkészülékek felülvizsgálatára

2014.10.15., 09:20
Az egy-két éve hatályba lépett rendelet értelmében minden lakástulajdonosnak feladata és egyben kötelezettsége, hogy az ingatlanban lévő gázkészüléket (például cirkó, konvektor, tűzhely, stb.) és a gázvezetéket időszakonként műszaki és biztonsági szempontból ellenőriztesse. Mikorra kell ezen készülékeinket felülvizsgáltatni, illetve milyen időközönként kell azt megismételni?

Baleset után bérgépkocsi: jár, vagy nem jár?

2014.10.13., 14:26
A közlekedési balesetekkel kapcsolatos elszámolási viták egyik állandó forrása a megsérült gépjármű helyett bérelt helyettesítő (kölcsön-) jármű költségeinek rendezése. A károkozó fél biztosítója nyilvánvalóan ellenérdekelt a károsulttal szemben, ezért gyakran előfordul, hogy a károsultnak nem, vagy csak kisebb részben térülnek meg a kiadásai. Érdemes áttekinteni, milyen jogaink vannak és mi az a levonás, amivel valóban meg kell békülnünk.

Csattan a kerékbilincs

2014.10.08., 16:42
Kerékbilincs helyezhető el – többek között - azokon a gépjárműveken, amelyekkel a gépjárművezető a KRESZ szabályai szerinti megállásra és várakozásra vonatkozó előírásait megszegik. Tipikusan, a kerékbilincs alkalmazására akkor kerül sor, amikor a közterületen szabálytalanul parkoló gépjármű nem jelent balesetveszélyt és a forgalmat sem akadályozza.

Ingatlanvásárlás pénzügyi lízing keretében

2014.10.08., 15:02
Aki ingatlanvásárláson töri a fejét és ehhez nincs meg a kellő saját forrása, előbb-utóbb találkozhat a lehetséges finanszírozási formák között a pénzügyi lízing valamilyen formájával. Abban az esetben, ha belterületi családi házas telket kívánunk megvásárolni, érdemes a vétel előtt átgondolni a választott finanszírozási forma adózási előnyeit és hátrányait. Merthogy utóbbival is számolni kell, noha a legtöbb hitelközvetítő oldala csak az előnyöket emeli ki.
« 1  2  3  4  5  6  7  8  9

Olvasóinkkal történt

  • Jogellenes felmondás

    Olvasónk kamionos munkavállaló, akit el akart lehetetleníteni munkaadója, elvonva teljesítménybérét, majd jogellenesen megszüntetve munkaviszonyát.

  • Kényelmetlen helyzet

    Olvasónk vásárolt egy márkás matracot, melyre az eladó 15 év jótállást vállalt.

  • A kamionos angliai kalandja

    Olvasónk nemzetközi gépjárművezető, aki az Egyesült Királyság terültére is teljesít fuvarokat.

Legolvasottabb cikk

Facebook