Felmondási védelem

2014.09.02., 12:21
A munkajogi szabályok 2012-ben, új Munka Törvénykönyvének hatályba lépésével gyökeresen megváltoztak, azonban érdemes időről időre felfrissíteni az új szabályokkal kapcsolatos ismereteket, hiszen sokan még mindig a régi szabályokból indulnak ki, sajnos tévesen.

Mezőgazdasági idénymunka szabályosan

2014.08.30., 12:30
Az ősz sok munkát tartogat a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozások számára. Mivel a munka idény jellegű, a munkások is csak idény jelleggel tevékenykednek a földeken, és végzik a szürettel, vagy almaszedéssel kapcsolatos teendőket.

Indulnak a devizaperek – de mit is jelent ez pontosan? (II. rész)

2014.08.28., 16:09
Azok a pénzügyi intézmények, melyek a közöttük és a fogyasztók között létrejött kölcsön-, hitel-, vagy lízingszerződésekben a kamatemelés, a költségemelés, illetve a díjemelés vonatkozásában lehetővé tették a szerződések egyoldalú módosítását, ám azok nem felelnek meg a közelmúltban hatályba lépett törvény által meghatározott alapvető elveknek, most peres eljárás során bizonyíthatják, hogy az általuk alkalmazott kikötések tisztességesek és jogszerűek volt.

Indulnak a devizaperek – de mit is jelent ez pontosan? (I. rész)

2014.08.28., 16:08
Számos hírforrás számolt be a napokban arról, hogy elindultak azok a „devizaperek”, melyek során a bankoknak kell igazolniuk az elmúlt évek során alkalmazott gyakorlatuk jogszerűségét, az általuk alkalmazott szerződéses feltételek tisztességességét. De mit is jelent ez pontosan? Mire várható, hogy pont kerül egy-egy sorsdöntő kérdés jogerős lezárására?

A munkajogi „átirányításról”

2014.08.23., 16:03
„A munka nemesít, a robot gazdagít” fogalmazta meg a múlt század elején nagyszerű írónk és költőnk Juhász Gyula, majd hozzátette: „csak nem a robotost”. A munka világára vonatkozó legfontosabb jogszabály, a mindenkori munka törvénykönyve. A jelenleg hatályos (új) törvény számos tekintetben visszavett az előző törvény munkavállalókat védő rendelkezéseiből. Az átirányítás vagy új nevén „munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás” intézménye sem kivétel sajnos.

Fürdőbalesetek, amikor a strand fizet

2014.08.19., 18:12
Magyarország igazi fürdő-nagyhatalom. Számtalan színvonalas strand-, tófürdő és csúszdapark várja a kikapcsolódni vágyókat. Ezen létesítmények használata ugyanakkor sajnos nem veszélytelen, különösen, ami a csúszdákat illeti.

Dől a fa!

2014.08.15., 12:11
Ez az év sem telik el pusztító erejű viharok nélkül, és a java még hátra van. A rutinos autótulajdonosok gondosan figyelik az időjárás előrejelzést, és már közepes erejű vihar esetén is igyekeznek tető alá vinni a kocsit, de legalábbis átállni az út másik, fáktól mentes oldalára.

Amikor a kötelező biztosítás sem fizet

2014.08.10., 16:05
A gépjármű jogszerű üzemben tartásának egyik fontos feltétele a díjrendezett kötelező biztosítás megléte. A jogterület a közlekedési balesetek száma és az okozott károk gazdasági kihatása miatt rendkívül fontos nemcsak az egyes államok, de az európai közösség számára is. Napjainkban ezért már számos közösségi rendelet született a kötelező gépjármű felelősség biztosítással kapcsolatos szabályokról. Néhány éve megújult a hazai szabályozás is.

Munkabér védelem, avagy mit ne reméljünk a Bérgarancia Alaptól

2014.08.06., 22:15
A magyar munkavállalók az uniós, különösen a nyugat-európai átlaghoz képest jóval gyakrabban kénytelenek megélni azt a helyzetet, hogy munkáltatójuk nem egyszerűen felhagy a működéssel, hanem fizetésképtelenné válva felszámolás alá kerül.

Csak a kezemet figyeljék, mert csalok

2014.07.29., 07:12
Az olvasók többsége valószínűleg legalább egyszer már megtapasztalta, milyen megpróbáltatásokkal jár hazánkban gépjárművet vásárolni és eladni, különösen, ha használt gépjárműről van szó. Szinte törvényszerű és már-már köztudomású tény, hogy a kereskedők hirdetései meglehetősen nagyvonalúan kezelik a járművel kapcsolatos műszaki tényeket, a kocsi valós előéletét, hibáit.
1  2  3  4  5  6  7  8  9

Olvasóinkkal történt

  • Kinek a hibája?

    Olvasónk éppen a 81-es főúton közlekedett gépjárművével, amikor az előtte haladó kamion ráhajtott az úton egy gipszkarton-szerű tárgyra, melyet az áthaladást követően Olvasónk gépjárművének elejére felvert jó néhány kaviccsal együtt.

  • Féktelenül...

    Olvasónk családjával egy híres zalai wellness hotelben szállt meg a nyáron.

  • Objektív!?

    Olvasónkat 30 000,- Ft közigazgatási bírság megfizetésére kötelezte a rendőrség, mivel járdán parkolt.

Legolvasottabb cikk

Facebook