Pont hátán pont

2014.02.05., 15:22
A legtöbb közlekedő tisztában van azzal, hogy egy esetleges szabálysértés, vagy ritkábban közlekedési bűncselekmény kapcsán nem csak bírsággal kell számolnunk, hanem büntető pontokat is kapunk. A részleteket azonban csak kevesen ismerik.

Ki jogosult közgyógyellátásra?

2013.10.31., 12:48
A közgyógyellátás a szociálisan rászorult személyek részére biztosított hozzájárulás, melyet meghatározott feltételek teljesülése esetén az egészségi állapota megőrzéséhez és helyreállításához kapcsolódó kiadásai érdekében kaphat az adott személy.

Reklám hátán reklám...

2013.10.28., 12:57
Mindannyiunk életét megkeseríti időnként, hogy akár valóságos, akár virtuális postaládánkba kéretlenül és számolatlanul érkeznek reklámlevelek, szóróanyagok. Jobb esetben csak ezek kiválogatása és kiszórása okoz időveszteséget, rosszabb esetben fontos küldeményeink is elveszhetnek a haszontalanok között.

Nem fizet a munkáltatóm, mire számíthatok?

2013.09.18., 14:41
Azon túl, hogy napjainkban egyre több cég szűnik meg, sajnos sok esetben előfordul, hogy egy vállalkozás úgy válik fizetésképtelenné, rosszabb esetben tűnik el nyomtalanul, hogy munkavállalókat hagy cserben, nem fizeti ki munkabérüket, juttatásaikat. Mit tehetnek ilyenkor az alkalmazottak, hogyan juthatnak hozzá pénzükhöz?

Baseball ütő az autóban

2013.09.10., 13:31
A rendőrségi igazoltatás alkalmával a rendőr elkérheti a személyes okmányokat, úgy, mint személyi igazolvány, lakcímkártya, vezetői engedély, a gépjármű iratai, de mindemellett lehetősége van a gépjármű átvizsgálására is. Érdemes tehát arra is figyelmet szentelni, hogy milyen eszközöket viszünk magunkkal a gépjárműben…

Gyermekkorú bűnelkövetők

2013.09.06., 16:32
Az utóbbi hetekben nagy port vert fel, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy idős hölgy súlyos bűncselekmény áldozata lett, és a cselekmény egyik elkövetője egy 13 éves gyermek volt, 19 éves korú társa mellett. A gyermekkorú elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés és rablás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Készítsük a pénztárcát: közeleg a fűtési szezon!

2013.08.29., 16:12
Lassan vége a nyárnak, így hamarosan következik a fűtési szezon, amitől mindenki fél, hiszen a fűtésszámla egy családi háztartás költségeit jelentősen megnöveli. Hosszú évek óta folyamatosan szerelik fel a költségmegosztókat, hogy egyedileg mérhető legyen az egyes társasházi lakásokban elhasznált fűtésmennyiség.

Egyiptom: érvényes-e az utasbiztosításunk?

2013.08.28., 18:06
Jelen írásunkban azzal foglalkozunk, hogy vajon az ilyen területekre történő látogatás esetén a megkötött utasbiztosítási szerződések nyújthatnak-e fedezetet?

Egyiptom: utazzunk vagy ne?

2013.08.28., 14:39
Egyiptom mindig is kiemelt úti cél volt a turisták szempontjából. Aki egy kicsit tájékozottabban követi a napi sajtót, az értesülhetett arról, hogy milyen komoly belpolitikai helyzet alakult ki Egyiptomban. Mi a teendő, ha Ön is ide készül?

Tartozom, tartozom, na de ennyivel?

2013.08.26., 10:25
Sajnos manapság sokan nem tudjuk elkerülni, hogy valamilyen fizetési kötelezettségnek ne tudjuk eleget tenni, a másik fél azonban joggal várja, hogy adósságunkat a megállapodottak szerint fizessük meg. Sokakat ér meglepetésként, amikor a végrehajtó jelentkezik a tartozásért, és az általa megjelölt összeg jelentősen magasabb eredeti tartozásunknál. Mi ennek az indoka? Jogszerűen követel-e a végrehajtó mindenféle költséget, díjat tőlünk?
2  3  4  5  6  7  8  9  10

Olvasóinkkal történt

  • Kényelmetlen helyzet

    Olvasónk vásárolt egy márkás matracot, melyre az eladó 15 év jótállást vállalt.

  • A „hűséges” ügyfél

    Elektronikus hírközlési szolgáltatások nyújtásával (televízió, internet előfizetés) foglalkozó közismert multinacionális vállalat több ízben téves tájékoztatást nyújtott egy ügyfele részére a hűségidő tényleges tartamára vonatkozólag.

  • Az apróbetűs részt is!

    Olvasónk és neje szóban egyeztek meg egy ingatlanközvetítő irodával a hirdetés feltételeiben.

Legolvasottabb cikk

Facebook