Miért fontos a biztonsági öv megfelelő használata?

2013.08.14., 17:15
A KRESZ szerint, a közúti forgalomban, úgy kell részt venni, hogy azzal a személy- és vagyon biztonságot ne veszélyeztessük. Ebben a körben, nagyon fontos követelményként jelenik meg a biztonsági öv használata.

Kulcs a biztonsághoz

2013.08.09., 10:23
A kánikula már hetek óta tart, amelyben szinte csak a vízparton vagy a strandon töltött órák adhatnak felfrissülést. Nagyon sok fürdőzni vágyó autóval közelíti meg a folyópartot, kedvenc tavainkat, illetve a strandokat, és sajnos sok esetben a holmikat ledobva rohan is a vízbe. A parton pedig a törölközőn hátrahagyja a kocsi kulcsait. Nem árt azonban elővigyázatosnak lenni!

Második esély

2013.08.06., 10:01
A ponthatárokat már kihirdették, így számtalan diák örülhetett annak, hogy szeptembertől kiváló magyar egyetemen, főiskolán folytathatja tanulmányát, azonban sajnos olyanok is vannak, akiknek az alapeljárásban nem sikerült felvételt nyerni felsőoktatási intézménybe. Nekik ebben az esetben sem kell elkeseredniük, hiszen a pótfelvételi eljárásban még sikerrel járhatnak, amelyre 2013. augusztus 12-ig még pályázhatnak.

Megszakított szabadság, avagy mikor rendelhető vissza a munkavállaló a szabadságáról?

2013.08.01., 14:23
Előfordul, hogy a régóta áhított szabadság valamilyen oknál fogva mégsem hoz a munkavállaló részére pihenést. Van néhány olyan rendkívüli eset, amely során a munkáltató visszarendelheti a munkavállalót már megkezdett szabadságáról. Ennek szabályairól és következményeiről szólnak alábbi bekezdéseink.

Mi a teendő, ha a károkozó gépjármű felelősségbiztosítója ismeretlen, vagy nem létezik?

2013.07.30., 15:40
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló törvény a Magyar Biztosítók Szövetségére (MABISZ) ruházza a kártalanítási számlák kezelésének azt a kötelezettségét, amely terhére azon károk rendezhetőek, amelyek esetében a károkozó felelősségbiztosítással nem rendelkezik a törvényi kötelezettség ellenére, illetve bizonyos korlátok között azokra az esetekre is kiterjed, amikor a károkozó ismeretlen.

Kerékpárral is szabályosan

2013.07.26., 13:24
A jó időre tekintettel sokunk próbál spórolni az úti költségeken, avagy csak a sportnak hódolva gyakrabban ülünk kerékpárra. Éppen ezért fontos tisztában lennünk a kerékpározás legfontosabb közlekedési szabályaival.

Hol a dohány?

2013.07.23., 12:56
Hatályba lépett július elsejével a trafiktörvénynek is nevezett jogszabály. Az elmúlt időszakban sokan már személyes tapasztalatokat szerezhettek ezek működéséről. Vajon milyen szabályokat is kell betartaniuk azoknak, akik Nemzeti Dohányboltot üzemeltetnek, dohányárut árusítanak?

Jogosan utasít a felettesem?

2013.07.18., 12:25
Az egyes feladatok megvalósítása, a munkaviszony lényege, a rendszeres és rendkívüli feladatok, magatartási szabályok munkáltatói utasításban látnak napvilágot. Éppen ezért az utasítás megtagadása komoly következményekkel járhat. Azonban az élet produkál olyan helyzeteket, amikor valamilyen körülmény miatt nem vagyunk tisztában azzal, hogy kaptunk-e utasítást vagy sem. Az engedelmességi kötelezettség pedig ésszerűen csak akkor állhat be, ha meg is kaptuk a parancsot, és az egyértelmű.

Terror a munkahelyen

2013.07.16., 15:04
Sajnos egyre inkább elterjedt jelenség - a magyar munkaügyi viszonyok között is - az egyes munkavállalók ellen folytatott pszichológiai terror. A legtöbben nem tudják, de a lelki támadásokat nem vagyunk kötelesek elviselni, akár jogi úton is felléphetünk a munkáltató ellen, ha nem akadályozza meg a folyamatot. Külföldön komoly joggyakorlata alakult ki a munkahelyi lelki támadások miatti ügyeknek, angol nyelvterületen ezeket mobbingnak nevezik.

Gyermektartás – mikor és mennyi járhat?

2013.07.11., 14:25
A D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. jogtanácsosa, Dr. Bezzegh Edina segítségével megpróbálunk minden olyan kérdésre választ adni, ami a gyermektartás témaköre kapcsán felmerülhet.
3  4  5  6  7  8  9  10  11

Olvasóinkkal történt

  • Két „szék” között

    Olvasónk felmondott munkahelyén, de munkáltatója nem adta ki a munkaviszony végén kiadandó iratokat, ezért Olvasónk nem tudott elhelyezkedni az új munkahelyén.

  • Hibás, fizess!

    Olvasónk idegenhibás közlekedési balesetet szenvedett.

  • Kátyú, vagy kráter?

    Olvasónk járművével egy vidéki útszakaszon kátyúba hajtott, amely következtében a jobb oldali első kerékabroncs kiszakadt, a hátsó pedig olyan mértékben sérült, hogy az a továbbiakban a biztonságos közlekedésre alkalmatlanná vált.

Legolvasottabb cikk

Facebook