Tömegközlekedés során elszenvedett károk

2013.07.08., 15:11
Gyanútlanul utazva a tömegközlekedési eszközökön, nem is sejtjük, hogy megvásárolt jegy milyen szolgáltatások igénybevételére jogosít fel bennünket. Mi történik akkor, ha a busz fékezéséből eredően utasként megsérülünk? Vagy kivel szemben érvényesíthető kártérítési igény, ha a megállóba a busz véletlenül felfut és elüt bennünket?

Az üdülőhasználati jogok buktatói

2013.07.05., 16:33
Manapság igen divatos, hogy egy termékértékesítési előadáson való részvétel kapcsán a fogyasztó egy ajándék hétvégét kap valamely szállodába. Sokak e termékértékesítési előadás során kötnek üdülőhasználati jog alapítására vonatkozó szerződést, majd átgondolva a történteket, jutnak arra a következtetésre, hogy valójában annak fenntartására nincs is szükségük. Mit lehet ilyenkor tenni?

A kerékpáros felelősségre vonható?

2013.06.20., 12:42
A rendőrség közleménye szerint évente megközelítőleg 3500 olyan baleset fordul elő a közúti közlekedésben, melyben az egyik fél kerékpáros. Az esetek körülbelül felében a kerékpáros a károkozó. Sokan kétségbe esnek, hogy milyen módon téríttethetik meg a kárukat, amennyiben a kárt a kerékpár vezetője okozza, ugyanis a biztosítási kötelezettség csak gépjárművekre vonatkozik.

Jogaim légiutasként

2013.06.17., 11:15
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a nyári szezonra való tekintettel, egyre több utas veszi igénybe a légitársaságok szolgáltatásait. A diszkont társaságoknál már akár olyan áron is válthatunk magunknak repülőjegyet, amennyibe egy busszal szervezett kirándulás kerülne. Ezen időszak alatt, rohamosan megnő a légi járatok késésével, törlésével összefüggő problémák száma és érezhetően több az ilyen természetű ügy, valamint jogi képviselettel összefüggő megkeresés is.

A diákmunka: összefoglaló aggódó szülőknek

2013.06.12., 11:55
A nyári szünetben nagyon sok diák a pihenés helyett a munkát választja, hiszen ennek során a pénzkereseti lehetőségen kívül értékes tapasztalatokat is szerezhet, amit a későbbi munkavállalás során kamatoztathat. A diákokat többféle jogviszony keretében is lehet foglalkoztatni, ezek lehetnek: munkaviszony, megbízás, egyszerűsített illetve alkalmi munkára irányuló munkaviszony is.

Létszámleépítés nagyüzemben?

2013.06.04., 13:52
A munkaviszonnyal kapcsolatosan a legtöbb fejfájást mind a munkavállalónak, mind a munkáltatónak az okozza, ha megszüntetésre kell sort keríteni. A jogviták jelentős része is ebből fakad. Ezért mindkét félnek körültekintőnek kell lennie ilyenkor. Fokozottabb a helyzet, ha a munkáltatónak egyszerre több munkavállalótól kell megválnia, azaz csoportos létszámcsökkentést kell végrehajtania.

Banki kisokos: hogyan működik a KHR?

2013.05.21., 13:47
Hitelfelvételkor ellenőrzésre kerül egy bizonyos KHR rendszer, valamint a banktól többször kaphattunk a KHR felé történő adattovábbításról levelet, azonban nem igazán tudjuk azt, hogy mit is jelent ez valójában. Miért olyan fontos ez rendszer és miképpen működik?

Jelentősen egyszerűsödnek a műszaki vizsgáztatás szabályai

2013.05.13., 13:36
Régóta esedékes volt már, hogy a közlekedésigazgatás informatikai háttere fejlesztésre kerüljön és ez által a területen érzékelhető adminisztratív terhek is csökkenjenek. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy legkésőbb 2013. október 1-jétől jelentősen egyszerűbbek lesznek az igazgatási szabályok.

Kocsival külföldre

2013.05.10., 14:09
Megérkezett a meleg, mindenki a nyaralását tervezgeti, vagy akár már útnak is indult. A magas benzinárak ellenére a repülés helyett manapság is sokan választják az autózást, mivel a környező országok nincsenek nagy távolságra, és így rugalmasabban be lehet osztani az utazási időt is. Annak azonban, aki saját gépjárművével indul el az utazásra, nagyon fontos figyelmet szentelni az autó megfelelő felkészítésére, műszaki ellenőrzésére.

Banki hitel vagy inkább lízingszerződés?

2013.05.03., 14:55
A legtöbb újként eladott gépjármű banki finanszírozással került megvételre. A bank vagy hitelt nyújt, vagy lízingszerződést köt a leendő vevővel. A legtöbben talán a banki háttérrel nem foglalkoznak, pedig jelentős különbség van a lízing és a kölcsön között.
4  5  6  7  8  9  10  11  12

Olvasóinkkal történt

  • Kátyú, vagy kráter?

    Olvasónk járművével egy vidéki útszakaszon kátyúba hajtott, amely következtében a jobb oldali első kerékabroncs kiszakadt, a hátsó pedig olyan mértékben sérült, hogy az a továbbiakban a biztonságos közlekedésre alkalmatlanná vált.

  • Kényelmetlen helyzet

    Olvasónk vásárolt egy márkás matracot, melyre az eladó 15 év jótállást vállalt.

  • Jogellenes felmondás

    Olvasónk kamionos munkavállaló, akit el akart lehetetleníteni munkaadója, elvonva teljesítménybérét, majd jogellenesen megszüntetve munkaviszonyát.

Legolvasottabb cikk

Facebook