Nagy utazás: csak óvatosan!

2013.04.30., 14:36
Az utazási iroda megválasztásánál legtöbben szinte az ár alapján döntenek. Érdemes azonban még néhány dologra odafigyelni, hogy utazásunk kellemetlenségek nélkül teljen el.

Nem az ideiglenes külföldi tartózkodás lehetősége szűnt meg, csupán a bejelentési kötelezettség

2013.04.24., 14:10
Az utóbbi időben egyre több honfitársunk dönt úgy, hogy külföldön folytatja tovább az életét. A legtöbben azonban nem véglegesen települnek át egy másik országba, csupán ideiglenesen, munkavégzés céljából választják azt átmeneti otthonuknak. Sokukat foglalkoztatja az a kérdés, hogy egy jogszabály-módosításnak köszönhetően valóban le kell-e adniuk a személyi igazolványukat, vagy ez csak rémhír.

Csőtörés van: ki téríti meg a károm?

2013.04.17., 11:54
Gyakran előforduló jelenség a csőtörés, ami amellett, hogy órákra, napokra megszünteti a vízellátást még komoly károkat is okozhat. Érdemes ezért pontosítani mikor kinek a felelőssége a csőtöréssel okozott károk megtérítése.

Alapbér és bérpótlék

2013.04.15., 12:45
Egyre elterjedtebbek manapság az olyan munkahelyek, munkakörök, ahol a munkavállaló nem a szokásos rendben dolgozik, tehát nem hétfőtől péntekig reggeltől késő délutánig. Milyen pótlékok járnak azoknak, akik éjszaka, hétvégén, vagy egyéb nem szokványos időben végzik a munkájukat?

Nem várt fizetés

2013.04.02., 15:16
Előfordulhat, hogy munkabér, vagy egyéb jóváírás érkezik bankszámlánkra anélkül, hogy arra számítottunk volna, és az megalapozotton járna nekünk. Mit tegyünk a pénzzel? Költsük el, vagy netán utaljuk vissza? A már elköltött pénzt visszakövetelhetik tőlünk? Vissza kell azt fizetnünk? Nézzük meg, hogyan rendelkeznek a jogszabályok erről az esetről!

Mindent a házassági szerződésről

2013.03.08., 14:33
Ki gondol a házassági előkészületek közepette, vagy a „minden szép és jó” szakaszában a válásra? Aki előrelátó: mert ugye ilyen pont velem nem fordulhat elő. Ám, ha mégis, legyen az egész tiszta ügy. Hosszú éveken át folyó perek előzhetőek meg, ha a felek rögzítik a házasság előtt fennálló és a házasság alatti, elsősorban vagyoni viszonyaikat. Erre találták ki házassági szerződést.

Leltárhiány: ki fizet?

2013.03.02., 14:30
A kereskedelem, logisztika, területén, de gyakorlatilag bárhol, ahol készleteket tartanak, az áru nagy érték: szigorúan számon van tartva, időről időre ellenőrizve, leltározva van. Jó esetben minden rendben találtatik, azonban nem kevésszer fedezhető fel jelentősebb hiány is. Ilyen esetben egyáltalán nem mindegy, hogy ki nyeli le a veszteséget. A munkavállalónak kell megfizetni, vagy a munkáltató vesztesége lesz?

Kéz kezest mos

2013.02.18., 17:21
Az országot sújtó nehéz idők következtében sajnos egyre többen kerülnek szorult helyzetbe, amikor kénytelenek hitelt felvenni. A bankok, hitelintézetek természetesen minden esetben arra törekszenek, hogy az általuk kifizetett összeg mindenképpen megtérüljön. A visszafizetést biztosíthatja zálogtárgy (például jelzálogjog bejegyzése egy ingatlanra), de elfogadnak személyi biztosítékként kezességet is. Tapasztalataink szerint a legtöbb esetben azonban a kezes nincs teljesen tisztában azzal, hogy pontosan milyen kötelezettséget is vállal.

Hull a hó, hull a jég

2013.02.02., 15:38
Szezon van, hó és jégszezon. Míg a gyermekeknek a hó örömet és játékot, hóembert és hógolyót jelent, nekünk felnőtteknek sokszor sajnos kellemetlenségeket, dugót, baleseteket, csúszós utakat. Sőt, néha akkor is veszélyezteti autónkat, ha nem is ülünk benne.

A végrendelet

2013.01.22., 14:25
A végrendelkezés évekkel, évtizedekkel ezelőtt inkább az amerikai filmekből volt ismert a magyar emberek körében, mivel itthon a legtöbb ember a törvényre hagyta annak meghatározását, hogy halála esetén ki örökölje vagyonát. Manapság azonban már egyre többen készítenek végrendeletet, és maguk döntenek hagyatékuk felosztásáról.
5  6  7  8  9  10  11  12  13

Olvasóinkkal történt

  • Kényelmetlen helyzet

    Olvasónk vásárolt egy márkás matracot, melyre az eladó 15 év jótállást vállalt.

  • Villámcsapásként érte...

    Olvasónk otthonában villámcsapás következtében több háztartási gép és számítógép is megsérült, vagy teljesen tönkrement.

  • A kamionos angliai kalandja

    Olvasónk nemzetközi gépjárművezető, aki az Egyesült Királyság terültére is teljesít fuvarokat.

Legolvasottabb cikk

Facebook