Kártérítés

Dől a fa!

2014.08.15., 12:11
Ez az év sem telik el pusztító erejű viharok nélkül, és a java még hátra van. A rutinos autótulajdonosok gondosan figyelik az időjárás előrejelzést, és már közepes erejű vihar esetén is igyekeznek tető alá vinni a kocsit, de legalábbis átállni az út másik, fáktól mentes oldalára.

Nem fizet a munkáltatóm, mire számíthatok?

2013.09.18., 14:41
Azon túl, hogy napjainkban egyre több cég szűnik meg, sajnos sok esetben előfordul, hogy egy vállalkozás úgy válik fizetésképtelenné, rosszabb esetben tűnik el nyomtalanul, hogy munkavállalókat hagy cserben, nem fizeti ki munkabérüket, juttatásaikat. Mit tehetnek ilyenkor az alkalmazottak, hogyan juthatnak hozzá pénzükhöz?

Tartozom, tartozom, na de ennyivel?

2013.08.26., 10:25
Sajnos manapság sokan nem tudjuk elkerülni, hogy valamilyen fizetési kötelezettségnek ne tudjuk eleget tenni, a másik fél azonban joggal várja, hogy adósságunkat a megállapodottak szerint fizessük meg. Sokakat ér meglepetésként, amikor a végrehajtó jelentkezik a tartozásért, és az általa megjelölt összeg jelentősen magasabb eredeti tartozásunknál. Mi ennek az indoka? Jogszerűen követel-e a végrehajtó mindenféle költséget, díjat tőlünk?

Tömegközlekedés során elszenvedett károk

2013.07.08., 15:11
Gyanútlanul utazva a tömegközlekedési eszközökön, nem is sejtjük, hogy megvásárolt jegy milyen szolgáltatások igénybevételére jogosít fel bennünket. Mi történik akkor, ha a busz fékezéséből eredően utasként megsérülünk? Vagy kivel szemben érvényesíthető kártérítési igény, ha a megállóba a busz véletlenül felfut és elüt bennünket?

Jóhírnév a világhálón

2012.09.21., 14:24
Az internetes közösségi portálok, valamint a különböző blogok egyre szélesebb fórumot biztosítanak az állampolgárok számára, hogy véleményüket kifejezhessék. Természetesen a véleménynyilvánítás szabadsága alkotmányos alapjog, azonban nem mentes minden korláttól. Milyen lehetőségei vannak annak, akinek jóhíre kerül veszélybe a világhálóra felkerülő bejegyzések vagy egyéb felvételek által?

Kutyaharapást szőrével...

2012.06.10., 16:01
Egy kutyus sok szeretetet, vidám perceket adhat a családnak, de sajnos, néha kellemetlenségeket is okozhat a gazdinak. Hiszen a legnyugodtabb házi kedvenccel is megtörténhet az, hogy elkóborol, vagy éppen kicsit erélyesebben őrzi a házat, mint ahogy az tőle megszokott.

Baleset esetére

2012.02.01., 15:34
A folyamatosan emelkedő benzinárak ellenére a forgalom az utakon nem csökken, a balesetveszélyes helyzetek száma pedig egyre nő. Egy közlekedési baleset sok bosszúságot jelenthet az azt elszenvedőnek még abban az esetben is, ha minden a papírforma szerint alakul, azonban, ha nem megfelelően járunk el, akár az is előfordulhat, hogy az elszenvedett kár nem térül meg. Az alábbiakban részletezzük, hogyan kell körültekintően eljárni a bajban…

A közlekedési balesetek járulékos kárai - a bérgépkocsi költség

2012.02.01., 15:12
A gépjármű közlekedési balesetek kapcsán sajnos egyre több károsult szembesül azzal, hogy amíg a gépjárműve a baleset következtében szervizelés alatt áll, addig nem tud más autóval közlekedni, holott arra szüksége volna. A bérgépkocsi költsége milyen alapon számolható el a károkozói felelősségbiztosítóval, illetve milyen feltételek szükségesek ehhez?

Vadkár szarvasbőgéskor

2012.02.01., 15:06
Bizonyos évszakokban megszaporodik a vaddal való ütközések száma, mindemellett az állatok is a szokásostól eltérően viselkednek életciklusuk bizonyos szakaszaiban. Mindez a kárigény érvényesíthetősége szempontjából is nagy jelentősséggel bír.
« 1  2

Olvasóinkkal történt

  • A „hűséges” ügyfél

    Elektronikus hírközlési szolgáltatások nyújtásával (televízió, internet előfizetés) foglalkozó közismert multinacionális vállalat több ízben téves tájékoztatást nyújtott egy ügyfele részére a hűségidő tényleges tartamára vonatkozólag.

  • Jogosulatlanul a sztrádán?

    Kamionsofőr Olvasónkat megbüntették Ausztriában, mivel a hatóság szerint nem volt pénz a Go-boxon, tehát díjfizetés nélkül vette igénybe az autópályát.

  • Két „szék” között

    Olvasónk felmondott munkahelyén, de munkáltatója nem adta ki a munkaviszony végén kiadandó iratokat, ezért Olvasónk nem tudott elhelyezkedni az új munkahelyén.

Legolvasottabb cikk

Facebook