Utazás

Enyhülnek (?) a külföldi rendszámmal kapcsolatos szabályok

2014.06.24., 09:39
A vonatkozó 138/2011. (VII.19.) Kormányrendelet közeljövőben várható módosítása folytán némileg enyhülhetnek a külföldi rendszámú járművek Magyarországon történő használatával kapcsolatos szabályok.

Üdülési jog: nem biztos, hogy felüdülés

2014.05.24., 12:08
Az üdülési jogokkal kereskedő cégekről és az általuk „kifejlesztett” megtévesztő módszerekről időről időre napvilágot látnak árulkodó újságcikkek, tévériportok. Szinte mindenkinek van egy közeli- vagy távoli üdülési jogos ismerőse. Ennek ellenére úgy tűnik, zavartalanul folyhat tovább a fogyasztók tömeges megtévesztése, a jogilag erősen kifogásolható tartalmú szerződések „értékesítése”.

Kulcs a biztonsághoz

2013.08.09., 10:23
A kánikula már hetek óta tart, amelyben szinte csak a vízparton vagy a strandon töltött órák adhatnak felfrissülést. Nagyon sok fürdőzni vágyó autóval közelíti meg a folyópartot, kedvenc tavainkat, illetve a strandokat, és sajnos sok esetben a holmikat ledobva rohan is a vízbe. A parton pedig a törölközőn hátrahagyja a kocsi kulcsait. Nem árt azonban elővigyázatosnak lenni!

Az üdülőhasználati jogok buktatói

2013.07.05., 16:33
Manapság igen divatos, hogy egy termékértékesítési előadáson való részvétel kapcsán a fogyasztó egy ajándék hétvégét kap valamely szállodába. Sokak e termékértékesítési előadás során kötnek üdülőhasználati jog alapítására vonatkozó szerződést, majd átgondolva a történteket, jutnak arra a következtetésre, hogy valójában annak fenntartására nincs is szükségük. Mit lehet ilyenkor tenni?

Jogaim légiutasként

2013.06.17., 11:15
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a nyári szezonra való tekintettel, egyre több utas veszi igénybe a légitársaságok szolgáltatásait. A diszkont társaságoknál már akár olyan áron is válthatunk magunknak repülőjegyet, amennyibe egy busszal szervezett kirándulás kerülne. Ezen időszak alatt, rohamosan megnő a légi járatok késésével, törlésével összefüggő problémák száma és érezhetően több az ilyen természetű ügy, valamint jogi képviselettel összefüggő megkeresés is.

Nagy utazás: csak óvatosan!

2013.04.30., 14:36
Az utazási iroda megválasztásánál legtöbben szinte az ár alapján döntenek. Érdemes azonban még néhány dologra odafigyelni, hogy utazásunk kellemetlenségek nélkül teljen el.

Eső után köpönyeg

2012.08.10., 13:18
A szabadságot igyekszik mindenki a nyári hónapokra időzíteni, reménykedve abban, hogy az időjárás kegyes lesz, és a pihenésre szánt napokat a medence, vagy tópart helyett nem a szobában kell majd eltölteni. Az időjárás azonban kiszámíthatatlan, így gyakran megtréfálja a nyaralókat. Ma már azonban az időjárásra is lehet biztosítást kötni, ez a típus újdonságnak számít a magyar biztosítási piacon.

Minden nyaraló rémálma: a lopáskár

2012.06.29., 14:27
Többször hangsúlyoztuk már az utasbiztosítás megkötésének fontosságát, különösen akkor, ha külföldre utazunk. Az utasbiztosítások egyik kiemelt kockázata a lopáskár, mely elsősorban az okmányok és egyéb értékek eltulajdonítására terjed ki. Azt a kört, melyre az adott biztosítás ténylegesen kifizetést nyújt, az egyedi szerződés általános szerződési feltételei határozzák meg.

10 dolog, amire figyeljünk oda, ha utazási irodával utazunk

2012.02.01., 15:31
Az iroda prospektusában talált, a földi paradicsomot hirdető képnek köze sincs a lepusztult szállodához, ahova nagy reményekkel megérkezett? Netán zavargások törtek ki úti céljától nem messze, de az utazási iroda nem hajlandó visszatéríteni a díjat? Összefoglaltuk, milyen problémákba futhatnak bele azok, akik nem saját szervezésű nyaralásra vállalkoznak, és azt, hogy ilyenkor mi a teendő.
« 1  2

Olvasóinkkal történt

  • Durrdefekt

    Olvasónk az M1-es autópályán közlekedési balesetet szenvedett, úgy, hogy gépjárműve durrdefektet kapott, melynek következtében az kormányozhatatlanná vált és megpördült, majd az útszéli korlátnak csapódott.

  • Jogellenes felmondás

    Olvasónk kamionos munkavállaló, akit el akart lehetetleníteni munkaadója, elvonva teljesítménybérét, majd jogellenesen megszüntetve munkaviszonyát.

  • Betegség támogatás nélkül

    Olvasónk abban az ügyben kereste meg jogi képviselőjét, hogy a biztosító nem fizette ki részére a betegség idejére járó lábadozási támogatást.

Legolvasottabb cikk

Facebook