Utazás

A szállodák felelőssége

2012.02.01., 15:30
Beköszöntött a nyár! Szabadidőnkben és a szabadság alatt sokan látogatunk el a vízpartra, akár több napot is eltöltünk valamelyik szállodában, és gyakrabban keresünk fel éttermeket, cukrászdákat. Előfordulhat azonban, hogy kellemetlenség ér bennünket: a szállodából vagy az étteremből eltűnnek tárgyaink. Vajon felel-e a szálloda vagy a vendéglátóhely a területéről eltűnt, elveszett tárgyainkért?

Mire figyeljünk az üdülési jogról szóló szerződés megkötésekor?

2012.02.01., 15:28
Egyre több cég foglalkozik üdülési jogok értékesítésével, amely sok ember számára csábító lehet, aki nyugodt, kiszámítható nyaralásra vágyik egy nyaralóhoz hasonló ingatlanban, ám egy víkendház fenntartását mégsem engedheti meg magának. A következőkben pár lényeges pontra hívnánk fel a figyelmüket, amelyeket érdemes észben tartani ilyen szerződések megkötésekor.

A vonat nem vár…

2012.02.01., 14:58
…Demjén Ferenc nagysikerű slágere óta ezt mindenki tudja. Ám mit lehet tenni, ha mi kényszerülünk órákat várni hóban-fagyban egy vonatra? Nézzük, milyen kompenzációra számíthatunk az elszenvedett késések miatt, és mit kell tenni, hogy megkapjuk a nekünk járó kártérítést.

Biztonságos síelés

2012.01.10., 08:42
Ismét beköszöntött a tél és a téli sportok szerelmesei bizonyára alig várják, hogy útra kelhessenek a távoli hegyekbe. Következzen pár hasznos tanács, amire érdemes odafigyelnünk az indulás előtt és az utazás alatt.
1  2 »

Olvasóinkkal történt

  • Villámcsapásként érte...

    Olvasónk otthonában villámcsapás következtében több háztartási gép és számítógép is megsérült, vagy teljesen tönkrement.

  • Még az ág is húzza...

    Olvasónk totálkáros gépjárműbalesetet szenvedett.

  • A „hűséges” ügyfél

    Elektronikus hírközlési szolgáltatások nyújtásával (televízió, internet előfizetés) foglalkozó közismert multinacionális vállalat több ízben téves tájékoztatást nyújtott egy ügyfele részére a hűségidő tényleges tartamára vonatkozólag.

Legolvasottabb cikk

Facebook