Úton - Útfélen

Pont hátán pont

2014.02.05., 15:22
A legtöbb közlekedő tisztában van azzal, hogy egy esetleges szabálysértés, vagy ritkábban közlekedési bűncselekmény kapcsán nem csak bírsággal kell számolnunk, hanem büntető pontokat is kapunk. A részleteket azonban csak kevesen ismerik.

Baseball ütő az autóban

2013.09.10., 13:31
A rendőrségi igazoltatás alkalmával a rendőr elkérheti a személyes okmányokat, úgy, mint személyi igazolvány, lakcímkártya, vezetői engedély, a gépjármű iratai, de mindemellett lehetősége van a gépjármű átvizsgálására is. Érdemes tehát arra is figyelmet szentelni, hogy milyen eszközöket viszünk magunkkal a gépjárműben…

Egyiptom: érvényes-e az utasbiztosításunk?

2013.08.28., 18:06
Jelen írásunkban azzal foglalkozunk, hogy vajon az ilyen területekre történő látogatás esetén a megkötött utasbiztosítási szerződések nyújthatnak-e fedezetet?

Egyiptom: utazzunk vagy ne?

2013.08.28., 14:39
Egyiptom mindig is kiemelt úti cél volt a turisták szempontjából. Aki egy kicsit tájékozottabban követi a napi sajtót, az értesülhetett arról, hogy milyen komoly belpolitikai helyzet alakult ki Egyiptomban. Mi a teendő, ha Ön is ide készül?

Miért fontos a biztonsági öv megfelelő használata?

2013.08.14., 17:15
A KRESZ szerint, a közúti forgalomban, úgy kell részt venni, hogy azzal a személy- és vagyon biztonságot ne veszélyeztessük. Ebben a körben, nagyon fontos követelményként jelenik meg a biztonsági öv használata.

Mi a teendő, ha a károkozó gépjármű felelősségbiztosítója ismeretlen, vagy nem létezik?

2013.07.30., 15:40
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló törvény a Magyar Biztosítók Szövetségére (MABISZ) ruházza a kártalanítási számlák kezelésének azt a kötelezettségét, amely terhére azon károk rendezhetőek, amelyek esetében a károkozó felelősségbiztosítással nem rendelkezik a törvényi kötelezettség ellenére, illetve bizonyos korlátok között azokra az esetekre is kiterjed, amikor a károkozó ismeretlen.

Kerékpárral is szabályosan

2013.07.26., 13:24
A jó időre tekintettel sokunk próbál spórolni az úti költségeken, avagy csak a sportnak hódolva gyakrabban ülünk kerékpárra. Éppen ezért fontos tisztában lennünk a kerékpározás legfontosabb közlekedési szabályaival.

A kerékpáros felelősségre vonható?

2013.06.20., 12:42
A rendőrség közleménye szerint évente megközelítőleg 3500 olyan baleset fordul elő a közúti közlekedésben, melyben az egyik fél kerékpáros. Az esetek körülbelül felében a kerékpáros a károkozó. Sokan kétségbe esnek, hogy milyen módon téríttethetik meg a kárukat, amennyiben a kárt a kerékpár vezetője okozza, ugyanis a biztosítási kötelezettség csak gépjárművekre vonatkozik.

Jelentősen egyszerűsödnek a műszaki vizsgáztatás szabályai

2013.05.13., 13:36
Régóta esedékes volt már, hogy a közlekedésigazgatás informatikai háttere fejlesztésre kerüljön és ez által a területen érzékelhető adminisztratív terhek is csökkenjenek. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy legkésőbb 2013. október 1-jétől jelentősen egyszerűbbek lesznek az igazgatási szabályok.

Kocsival külföldre

2013.05.10., 14:09
Megérkezett a meleg, mindenki a nyaralását tervezgeti, vagy akár már útnak is indult. A magas benzinárak ellenére a repülés helyett manapság is sokan választják az autózást, mivel a környező országok nincsenek nagy távolságra, és így rugalmasabban be lehet osztani az utazási időt is. Annak azonban, aki saját gépjárművével indul el az utazásra, nagyon fontos figyelmet szentelni az autó megfelelő felkészítésére, műszaki ellenőrzésére.
1  2  3  4

Olvasóinkkal történt

  • Kátyú, vagy kráter?

    Olvasónk járművével egy vidéki útszakaszon kátyúba hajtott, amely következtében a jobb oldali első kerékabroncs kiszakadt, a hátsó pedig olyan mértékben sérült, hogy az a továbbiakban a biztonságos közlekedésre alkalmatlanná vált.

  • A kamionos angliai kalandja

    Olvasónk nemzetközi gépjárművezető, aki az Egyesült Királyság terültére is teljesít fuvarokat.

  • Mutasd a rendszámod...

    Olvasónkat megbüntették tilosban parkolásért.

Legolvasottabb cikk

Facebook