Úton - Útfélen

Vad-derby

2011.11.21., 15:10
Az őszi szarvasbőgés jelzi a vadak párzási időszakának és a vadászat idényének kezdetét is. Hogy ennek mi a jelentősége? Egyáltalán milyen okból foglalkozik egy jogász ezzel a témával? A feltett kérdésre a válasz egyszerű: az őszi idény kezdetével egyre nagyobb számban fordulnak elő a vaddal történő ütközés során bekövetkezett gépjármű károk. Mivel az ilyen balesetek száma jelentősen megnőtt, és egyre több kérdés merül fel a témával összefüggésben, ezért ebben a cikkünkben rövid összefoglalót készítünk Olvasóink számára, hogy hogyan is kell a kárrendezés során eljárniuk?

Milyen jogaink vannak igazoltatáskor?

2011.11.14., 14:24
A rendőri és hatósági intézkedések közül az állampolgárok legtöbbször az igazoltatással találkoznak, szerencsére azonban ez nem a napi rutin. Érdemes tehát szót ejteni arról, hogy milyen jogaink vannak, illetve milyen kötelezettségek terhelnek az igazoltatás során.

Viszi az autómat a bank!

2011.11.10., 14:27
A svájci frank erősödése az ingatlanok mellet a gépjárművekre kötött hitelszerződéseket is jelentősen érinti. A törlesztő részletek késedelmes teljesítése, illetve nem teljesítése miatt gyakran kerül sor a hitelszerződések azonnali hatályú felmondására, a gépjármű átvételére és a gépjármű értékesítésére.
1  2  3  4 »

Olvasóinkkal történt

  • Kényelmetlen helyzet

    Olvasónk vásárolt egy márkás matracot, melyre az eladó 15 év jótállást vállalt.

  • Mutasd a rendszámod...

    Olvasónkat megbüntették tilosban parkolásért.

  • Betegség támogatás nélkül

    Olvasónk abban az ügyben kereste meg jogi képviselőjét, hogy a biztosító nem fizette ki részére a betegség idejére járó lábadozási támogatást.

Legolvasottabb cikk

Facebook